header

Veidekke bygger miljøleiligheter i Stockholm

Veidekke Entreprenad har fått i oppdrag av Veidekke Bostad å bygge 110 leiligheter i Stureby sør for Stockholm. Både produksjonsprosessen og leilighetene skal miljøsertifiseres med Svanemerket. Oppdraget er verdt 170 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Interessen for leilighetene har vært stor blant yngre og eldre boligkjøpere, familier og enslige. Nå er 65 leiligheter solgt, og det er økende omsetning i prosjektet som ligger i idylliske Stureby tre kilometer sør for Stockholm.

Så vel byggeprosessen som leilighetene er sertifisert i henhold til Svanemerkets krav innen miljø, energi og klima. Dette omfatter blant annet energisparende tiltak, fjernvarme, lydisolering og tilpasset ventilasjon og materialvalg for å unngå allergier. Veidekke i Sverige utviklet for øvrig den første Svanemerkede boligblokken i Norden i 2011.

Veidekke skal oppføre i alt åtte fireetasjers bygninger med alt fra ettroms til femroms leiligheter, alle enten med stor balkong eller egen uteplass. Byggestart er i begynnelsen av mai, og de første beboerne skal flytte inn høsten 2014.

Illustrasjon

For mer informasjon kontakt:
Lars Mällberg, avdelingsleder Veidekke Bygg Stockholm, tlf +46 70 260 01 35, lars.mallberg@veidekke.se
Ulrika Sohlenius, prosjektutvikler Veidekke Bostad, tlf +46 70 381 42 54, ulrika.sohlenius@veidekke.se
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke ASA, tlf 21 05 77 91/ 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

 

 

Veidekke er et av Skandinavias ledende entreprenørselskap og eiendomsutviklere med en omsetning på 20 milliarder kroner (2012) og 6 300 ansatte. Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus samt veivedlikehold. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for HMS er likestilt med våre økonomiske mål. Veidekke kjennetegnes ved en sterk bedriftskultur med involvering og medeierskap som viktige byggesteiner. Over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen rundt 20 % av aksjene i konsernet. Selskapet er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 aldri gått med underskudd.

 

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12