Veidekke bygger Søndre Borgen Helsehus i Asker

Asker kommune har tildelt Veidekke oppdraget med å bygge det nye helsehuset på Borgen i Asker. Dette blir et nytt frittstående bygg for 40 beboere ved siden av det eksisterende helsehuset på Borgen. Kontrakt er en totalentreprise verdt 132 millioner kroner ekskl. mva.

Søndre Borgen helsehus

- Vi er veldig glade for å ha vunnet dette prosjektet, da helsebygg er et satsningsområde for oss i Veidekke. Vi har tidligere hatt flere gode prosjekter med Asker kommune som vi opplever som en profesjonell og god kunde å jobbe for. Derfor er det ekstra hyggelig at vi gikk av med seieren i konkurransen om oppdraget, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

Søndre Borgen Helsehus blir på totalt cirka 4.700 m2 BTA med universell utforming, beliggende på vestre side av dagens helsehus. Bygget blir på fire etasjer inklusiv kjeller med gode arkitektoniske kvaliteter og funksjonelle løsninger for effektiv drift. Bygget får behandlingsrom, trimrom, beboerrom, garderobefasiliteter for ansatte og diverse andre støttefunksjonsrom til glede og nytte for beboere, pårørende og ansatte. Bygget blir levert med et miljøriktig og effektivt geovarmeanlegg, og byggeprosessen blir utført som en fossilfri byggeplass.

Planlagt byggestart er satt til oktober med overtakelse i august 2023.
 

For mer informasjon kontakt:
Distriktsleder Gro Brathovde, tlf 91 19 53 54, gro.brathovde@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 37 milliarder, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd. 

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Søndre Borgen helsehus_ jpg