Veidekke: Nye byggeoppdrag på Lilleby i Trondheim

Veidekke har inngått avtale med Lilleby Eiendom AS om å oppføre ett rekkehusfelt og to leilighetsbygg med til sammen 114 boenheter på Lilleby i Trondheim. Oppdragene har en samlet verdi på rett under 300 millioner ekskl. mva.

Verkstedgården 3

- Vi er veldig glade over fornyet tillit og takker Nordr og de andre eierne i Lilleby Eiendom for de nye oppdragene. Siden starten på den gamle smelteverkstomta på Lilleby i 2015 har vi gjennom et tett og godt samarbeid fått gleden av å utvikle og bygge mer enn 700 boliger for total 1,3 milliarder kroner. I tillegg har vi inngått utviklingsavtaler for enda tre nye byggetrinn med til sammen 170 boenheter, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

De tre prosjektene som omfattes av den nye kontrakten:

Lillebys første høyhus
Tårn 12 blir det første høyhuset på Lilleby med 12 etasjer og 53 leiligheter. Bygget får en variert fasade i tre- og platekledning. Grunn- og betongarbeidene ble satt i gang allerede i januar og leilighetene vil stå innflyttingsklare i løpet av høsten 2023.

Flere rekkehus
Gartner Lunds Hage 2, byggetrinn 1, består av ti innholdsrike rekkehusleiligheter med opptil fire etasjer. Rekkehusene er delvis en kopi av naboprosjektet Gartner Lunds Hage 1 og skal stå ferdig for innflytting til sommeren/høsten 2023.

Verkstedgården 3
Verkstedgården 3 er høyhusets nærmeste nabo. Med sine 8 etasjer og 61 leiligheter har man her valgt en mer stilren fasade i puss, og en kontrastfarge på vinduer og balkonger. Boligene er planlagt med innflytting høsten 2023.

Lilleby vil når det er ferdig består av rundt 1100 leiligheter og rekkehus i et bilfritt område med store parkområder og felles utearealer. Området har siden starten i 2015 vært igjennom flere innovative og miljørettede prosesser, og fremstår i mange sammenhenger som et foregangsprosjekt innenfor moderne byutvikling. Lilleby Eiendom eies med 50 prosent av Nordr Norge AS og 50 prosent av andre eiere, og det er Nordr som ivaretar byggherrerollen.

Mer informasjon om prosjektet på www.nyelilleby.no


For mer informasjon kontakt:
Regiondirektør Torgeir Wiig, tlf 95 02 07 30, torgeir.wiig@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 38 milliarder kroner, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
GLH 2_ Skibnes Arkitekter jpg
Tårn 12 Lund Hagem Arkitekter jpg
VG3_TAG Arkitekter JPG