Veidekke: Selger industritomt i Nykvarn ved Stockholm

Veidekkes svenske industrivirksomhet har inngått avtale med logistikk­eiendomsselskapet NREP Logicenters om salg av Veidekkes industritomt i Snebro ved Nykvarn, sør for Stockholm. Gjennomføring av transaksjonen forutsetter offentlig miljøgodkjennelse, som forventes å foreligge innen desember 2023. Transaksjonen vil gi en regnskapsmessig gevinst på NOK 130 millioner.

Veidekke har siden 2015 drevet sprengning og opparbeidelse av industritomt fra sin 206 000 kvadratmeter store eiendom Stora Bysta 3:9 i Snebro. Snebro ligger sentralt til, ved viktige transportårer som E20 og Svealandsbanan, og området har i løpet av de siste årene blitt svært attraktivt for etablering av logistikkvirksomhet. Veidekkes virksomhet i området består i å skape industritomter, og salg av eiendommen er nå et naturlig neste steg.

Kjøperen er det svenske logistikkeiendomsselskapet NREP Logicenters. Logicenters ønsker i første omgang å bygge om lag 50 000 kvadratmeter med nye logistikklokaler og håper å kunne doble dette arealet i fremtiden.

– Vi setter stor pris på samarbeidet, der Veidekke har lagt grunnlaget for det vi vurderer som en logistikkperle med stort potensial. Logicenters er i stadig vekst, og vi er klare for ytterligere etableringer i Stockholms nærregioner. Med nærhet til både Södertälje og hele Mälaren-regionen, ligger Nykvarn dessuten suverent til for logistikk, sier Matthias Kettelhoit, CEO i Logicenters.

– Å tilby massehåndtering i sentrale områder er kjerneaktivitet for Veidekkes industrivirksomhet. Vår strategi er å drive virksomhet fra steder som deretter kan benyttes til eiendomsutvikling, og Snebro er et godt eksempel på dette. Når vi nå avslutter virksomheten vår i Snebro, er det godt å vite at eiendommen får ny og verdifull anvendelse som logistikkeiendom, sier konserndirektør Marcus C. Nilsson i Veidekke.

Transaksjonen vil gi Veidekke en regnskapsmessig gevinst på omlag NOK 130 milloner og vil inngå i resultatet for Infrastruktur Sverige i det kvartalet den blir gjennomført.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Konsernsjef Jimmy Bengtsson, +47 984 70 000 
CFO Jørgen Wiese Porsmyr, +47 907 59 058

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.