Veidekke: Skal bygge Costcos første varehus i Skandinavia

Veidekkes datterselskap Arcona har fått i oppdrag av Costco Wholesale å bygge Skandinavias første Costco-butikk i Arninge ved Stockholm. Prosjektet er en utførelsesentreprise som omfatter leietakertilpasning av 14 000 kvadratmeter. Arbeidet starter nå og pågår frem til oktober. Kontrakten har en verdi på cirka SEK 145 millioner.

Costco

Arcona er allerede i ferd med å bygge Costcos første etablering i Sverige i Arninge, like nord for Stockholm. Den nye kontrakten omfatter tilpasning av bygget, som snart skal stå ferdig og skal miljøsertifiseres til standarden Miljöbyggnad nivå Silver. Lokalene vil inneholde bakeri, avdelinger for kjøtt og kjøttpålegg, optiker, hørselssenter, apotek og kafeteria. Costco planlegger åpning senhøstes 2022.

Costco Wholesale er verdens tredje største detaljhandelskjede og driver varehus med medlemsklubb, der medlemmene skal kunne kjøpe kvalitetsmerker til lavest mulig pris. Med hundrevis av varehus og kontorer verden rundt, tilbyr Costco et enormt vareutvalg med forankring i bærekraft og miljø.

– Vi er veldig fornøyde med å komme i gang med byggearbeidene på stedet. Arcona har vist stort engasjement og godt samarbeid i startfasen av prosjektet. Det er med stor spenning og stolthet vi nå etablerer oss i Stockholm, sier Derek Waddington, Manager – Construction & Facilities, Costco Wholesale UK Ltd.

– For Arcona er dette et helt spesielt prosjekt som skal gjennomføres på rekordtid, og der vi jobber med åpne bøker med Costco og deres prosjektleder Turner & Townsend. Tidlig i prosessen engasjerte vi våre strategiske installasjonsentreprenører, og gjennom kontraktsforhandlingene har vi også hatt mulighet til å sikre leveranser av materialer med lang leveringstid, sier Niklas Virving, avdelingsleder i Arcona.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Charlotta Nilsén, konserndirektør Veidekke Bygg Sverige, tlf. +46 70-600 30 87

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Costco jpg