Veidekke: Skal bygge nye Krødsherad skole

Veidekke har vunnet pris- og designkonkurransen og skal bygge nye Krødsherad barne- og ungdomsskole skole på Noresund. Oppdraget er en totalentreprise med samspill, og kontrakten er verdt 158 millioner kroner ekskl. mva.

Krødsherad skole interiør

- Vi er både glade og stolte over å ha vunnet konkurransen og vi takker så mye for oppdraget. Det å bygge gode skoler er noe av det viktigste vi kan gjøre, og jeg er sikker på at nye Krødsherad skole blir til stor glede og nytte for elever, lærere og andre brukere av skolen, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

Skolen bygges for 320 elever fra første til tiende klasse. Første til fjerde trinn skal samles rundt et felles trinnareal i første etasje, mens femte til tiende trinn blir samlet i plan to. Bygget får gode miljøkvaliteter med energiklasse A, utstrakt bruk av tre og det blir forberedt for solcelleanlegg på taket. I tillegg til fleksible undervisnings­rom kan den nye skolen by på flerbrukshall, kontorer og bibliotek. Den nye skal også kobles sammen med kommunehuset og svømmehallen, og den gamle skolen vil bli revet. 

Nå skal de siste detaljene i prosjektet utvikles videre i en samspillsfase mellom Krødsherad kommune, Veidekke og MDH Arkitekter. Byggestart er planlagt rett før påske med innvielse til skolestart 2025.

Les mer om prosjektet her.


For mer informasjon kontakt:
Distriktsleder Gro Brathovde, tlf 911 95 354, gro.brathovde@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Krødsherad interiør MDH.emf jpg
krødsherad skole_MDH jpg