header

Veidekke: Skal bygge Nye Trondheim Sentralstasjon

Veidekke har skrevet kontrakt med Bane NOR Eiendom om å oppføre nytt terminalbygg og kontorbygg ved Trondheim Sentralstasjon. Byggene blir sertifisert etter miljøstandarden BREEAM NOR Excellent. Kontrakten er en totalentreprise i samspill og incitament verdt 722 millioner kroner ekskl. mva.

Trondheim S

- Vi takker Bane NOR Eiendom så mye for dette spennende oppdraget. Sammen med byggherre, rådgivere og underentrepre­nører har vi gjennomført en meget god utviklingsfase som sikrer et knallbra bygg og ditto byggeprosess. Nå gleder vi oss til å komme i gang med detaljprosjekteringen etter sommerferien og selve byggearbeidene i 2023, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Nye Trondheim Sentralstasjon blir på totalt 17.500 m2 fordelt på åtte etasjer. Terminalbygget utgjør ca. 4.500 m2 mens 13.000 m2 skal bli attraktive kontorplasser med utsikt over byen og fjorden. Terminalbygget skal plassers over skinnene og byggingen skal foregå uten at togdriften påvirkes. De bygningsdelene som skal strekke seg over skinnene blir oppført i moduler som raskt kan monteres. Bygget som går over sporene vil fungere som et utsiktspunkt og en binding mellom byen og havnen. Designet er gjort med hensyn til flere av FNs bærekraftmål.

- Sammen med Veidekke har vi utviklet et prosjekt som vi er stolte av. Det er et krevende prosjekt som må planlegges godt, fordi togtrafikken skal gå som normalt og de reisende ikke skal hindres under byggefasen. Vi er svært fornøyde med bistanden og kompetansen som Veidekke har bidratt med fram til nå, og ser fram til å gjennomføre prosjektet sammen med dem, sier Hognestad.

Byggearbeidene starter i januar 2023, og bygget er planlagt ferdigstilt november 2025. Les mer om prosjektet på https://www.trondheimsentralstasjon.no/ Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for første kvartal.


For mer informasjon kontakt:
Regionsdirektør Torgeir Wiig, tlf. 95 02 07 30, torgeir.wiig@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf. 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no
Prosjektsjef Arne Hognestad i Bane NOR Eiendom, tlf. 48 11 13 56, arne.hognestad@banenor.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Trondheim S_Arkitema Architects jpg
Trondheim S_signering jpg