Veidekke: Skal bygge Stockholms fremtidige avløpsrensesystem

Veidekke har signert kontrakt med Stockholm Vatten och Avfall AB om bygging og installasjon av et renseanlegg i Sickla som inngår i Stockholms fremtidige avløpsrensesystem. Prosjektet er en utførelsesentreprise, der installasjonsdelen av kontrakten skal gjennomføres i samspill. Kontraktsverdien er i utgangspunktet ca. SEK 1 440 millioner, og prosjektet forventes å stå ferdig i 2027.

Nya Sickla - illustration

Veidekkes oppdrag omfatter selve rensehallen med tilhørende pumpestasjoner, teknologibygg og personalbygg samt anlegg for forsedimentering og grovrensing. I oppdraget inngår også en installasjonsentreprise som blant annet omfatter luft, rør, kraft, strøm og telekommunikasjon samt intallasjon av diverse maskiner. Prosjektet starter med et års planlegging mellom entreprenør og byggherre.

– Vi takker Stockholm Vatten och Avfall for tilliten. Dette er et svært viktig prosjekt for Stockholms utvikling, og vi ser frem til å være med på å realisere det, sier Anders Bergsten i Veidekke Anläggning Öst.

Et Stockholm i vekst må ta vare på vannet, og for hvert år som går, blir det stadig flere som skal dusje, bruke toaletter, vaske og alt annet som avgir avløpsvann, som igjen trenger rensing. Les mer om Stockholms fremtidige avløpsrensesystem.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Marcus C Nilsson, konserndirektør, tel. +46 76 840 05 56

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 38 milliarder, og halvparten av de 7 800 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Nya Sickla - area jpg
01.01.0001 Nya Sickla - illustration jpg
01.01.0001 Veidekke Infrastruktur jpg