Veidekke: Skal renovere historisk bygg på Rådhuspladsen i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffman A/S har fått oppdraget med å renovere og bygge om det historiske Helmerhus, som ligger ved Rådhuspladsen i hjertet av København. Kontraktsverdien er DKK 580 millioner. Oppdragsgiver er Square Copenhagen ApS, som inngår i det tyske eiendomsselskapet Proteus.

– Vi ser frem til å restaurere og transformere et historisk landemerke i København med respekt for byen – sammen med Hoffmann og våre partnere, sier Dr. Jürgen Büllesbach, administrerende direktør i Proteus.

Helmerhus, som opprinnelig ble oppført i 1900, vil etter ombyggingen omfatte 15.000 kvadratmeter kontorlokaler, 1.200 kvadratmeter boligareal og 3.000 kvadratmeter areal til butikk- og serveringssteder. Prosjektet er utviklet av Hoffmann, VITA ingeniører, Henning Larsen Architects, Emcon og AM Alpha.

– Vi gleder oss til å gjennomføre forvandlingen av Helmerhus. Prosjektet her på Rådhuspladsen i København har høy prestisje og følger i sporene til andre vellykkede prosjekter Hoffmann har gjennomført i indre København, som 25Hours Hotel Copenhagen, Tivoli Corner og CitizenM Copenhagen Hotel, sier Torben Bjørk, administrerende direktør i Hoffmann A/S.

Kontrakten inngår i første kvartals ordreinngang.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Jørgen Wiese Porsmyr, CFO Veidekke ASA, telefon +47 907 59 058

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 43 milliarder, og halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.