Veidekke styrker fundamenteringsvirksomheten

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om kjøp av resterende 51 % i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS, og vil deretter fusjonere det sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap. Det nye selskapet eies 87,5 % av Veidekke Entreprenør og 12,5 % av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap.

Martin Gadd

- Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur.

Veidekke eier fra tidligere 100 % av Kynningsrud Fundamentering og 49 % av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 % av Hallingdal Bergboring muliggjør fusjonen. Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

- Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, avslutter Martin Gadd.

Selskapet, som vil bli en sterk fundamenteringsvirksomhet og som viderefører brønnboringen i Hallingdal, skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.


For mer informasjon kontakt:
Direktør Martin Gadd, Veidekke Spesialenheter, +46 70 399 47 79, martin.gadd@veidekke.se 
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag NOK 37 milliarder, og halvparten av de 8 200 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Dato Tittel Filtype
01.01.0001 Martin Gadd jpg