Veidekke: Tunneloppdrag i Gøteborg

Veidekke har fått i oppdrag av Trafikverket å bygge delstrekningen Haga-Otterhällan på jernbaneforbindelsen Västlänken under sentrale Göteborg. Prosjektet er en utførelses­entrereprise på løpende regning med foreløpig beregnet verdi på 430 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Tunnel Veidekke

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått oppdraget med å bygge strekningen Haga - Otterhällan. Dette viser at vi er konkurransedyktige innen gjennomføring av utfordrende og komplekse infrastrukturprosjekter, sier regionssjef Fredrik Indevall i Veidekke Anläggning Väst.

Kontrakten omfatter en strekning på om lag 500 meter mellom Rosenlundsplatsen og Havnekanalen, og består av dobbeltsporet tunnel og to servicetunneler i fjell. På dette delprosjektet skal – Vi er veldig fornøyde med å ha fått oppdraget med å bygge strekningen Haga - Otterhällan. Dette viser at vi er konkurransedyktige innen gjennomføring av utfordrende og komplekse infrastrukturprosjekter, sier regionssjef Fredrik Indevall i Veidekke Anläggning Väst.– Vi er veldig fornøyde med å ha fått oppdraget med å bygge strekningen Haga - Otterhällan. Dette viser at vi er konkurransedyktige innen gjennomføring av utfordrende og komplekse infrastrukturprosjekter, sier regionssjef Fredrik Indevall i Veidekke Anläggning Väst.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått oppdraget med å bygge strekningen Haga - Otterhällan. Dette viser at vi er konkurransedyktige innen gjennomføring av utfordrende og komplekse infrastrukturprosjekter, sier regionssjef Fredrik Indevall i Veidekke Anläggning Väst.

Kontrakten omfatter en strekning på om lag 500 meter mellom Rosenlundsplatsen og Havnekanalen, og består av dobbeltsporet tunnel og to servicetunneler i fjell. På dette delprosjektet skal Västlänken passere en rekke underjordiske strukturer som Götatunnelen, garasjer og tilfluktsrom.

Västlänken er et åtte kilometers jernbaneprosjekt for pendler- og regiontog der seks kilometer skal gå i tunnel under Gøteborg sentrum. Prosjektet skal gi økt kapasitet og regularitet samt redusere reisetiden, og tre nye stasjoner skal bidra til å øke reisegrunnlaget.

Arbeidene starter umiddelbart og forventes ferdigstilt våren 2029. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2024.


For mer informasjon kontakt:  
Konserndirektør Marcus C Nilsson, Veidekke Infra Sverige, +46 76 840 05 56 marcus.c.nilsson@veidekke.se
CFO Jørgen Wiese Porsmyr, Veidekke ASA, 907 59 058, jorgen-wiese.porsmyr@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 43 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Tittel Filtype
Tunnel_Veidekke_02 jpg