Voldsløkka skole

Den nye skolen blir på totalt ca. 14.000 kvadratmeter fordelt på et nybygg over fire etasjer og det verneverdige Heidenreichbygget som skal totalrehabiliteres. Skolen skal bygges som en åtte parallells ungdomsskole for 810 elever, 75 lærere samt administrasjonen.

Voldsløkka skole i Oslo.

Kunde

Oslobygg KF

Tidsrom

Mai 2020 - august 2023

Sted

Voldsløkka, Oslo

Omfang

14.000 kvm

Prosjekttype

Skolebygg

Kontraktsform

Totalentreprise

Sertifisering

Plusshus

Verdi

477 millioner NOK

- Prosjektet Voldsløkka skole skal transformere en flott gammel bygning, Heidenreichbygget, som i kombinasjon med et miljø- og energi riktig nybygg skal skape en flott og tidsriktig skole. En rekke utviklende muligheter og krevende utfordringer som vi skal løse i godt samarbeid med Veidekke, sier Tore Moger, avdelingsdirektør i prosjektavdelingen i Undervisningsbygg Oslo KF.

Nybygget på Voldsløkka skal bygges som plusshus med solceller på både tak og fasader. Det er høye miljøambisjoner også for byggeprosessen. Maskiner på byggeplassen skal som minimum benytte fossilfri drivstoff og målsettingen er mest mulig utslippsfrie løsninger.

- Vi setter stor pris på at det er et ambisiøst miljøprosjekt. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt er også i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier avdelingsleder for offentlige byggeprosjekter Erik Økland i Veidekke Bygg Oslo.

Størrelse

Åtte-parallells ungdomsskole for 810 elever, 75 lærere samt administrasjonen.

Bærekraft

Plusshus med solceller på både tak og fasader.

Omfang

14.000 kvadratmeter fordelt på et nybygg over fire etasjer samt rehabilitering.

Kontakt oss