Syv ukers skoleturné for yrkesfag

Et team fra Veidekke legger i dag ut på langtur for å møte elever på ungdomsskoler og videregående skoler fra Agder i sør til Trøndelag i nord. Målet er at flere skal bli kjent med mulighetene i bygg- og anleggsfag. Første stopp er Kuben yrkesarena i Oslo mens siste stopp er Solør videregående mot slutten av februar.

Den store røde lagbilen (bussen) skal de neste ukene rulle inn i mer enn 40 skolegårder for at elevene skal bli bedre kjent med yrkesfag og bygg- og anleggsbransjen. Det viktigste er at ungdom­mene får treffe fagfolk og bli kjent med ulike karrieremuligheter, men de kan også forsøke seg som maskin­fører i en avansert simulator fra Volvo Maskin og det blir konkurranser som er relevante for ulike fagområder.

Dette er andre gang vi gjennomfører en slik turné. I fjor var vi mest i nord, i år er det skoler øst, sør og vest i landet samt Trøndelag sin tur. - Vi ønsker å gi ungdommene kunnskap om ulike fagområder i bygg- og anleggsbransjen og ikke minst hvilke jobbmuligheter som finnes for motiverte gutter og jenter
- Tommy Johansen, leder attraktivitet i Veidekke.

I mange år har Veidekke drevet målrettet rekrutteringsarbeid gjennom egen lærlingordning. Entreprenøren har mer enn 200 lærlinger i Norge, og øker inntaket av lærlinger i 2024 fordi behovet for fagarbeidere vil være økende i årene som kommer. Lærlingene er viktige for Veidekke fordi de er fremtidens fagarbeidere, i tillegg trenger ungdommene nødvendig praksis for å kunne fullføre sin fagutdannelse.  

Her kan du søke deg som lærling i Veidekke i 2024

Følg skoleturnéen på Snapchat her

- Vi erfarte i fjor at det har stor verdi at vi er ute og treffer ungdommene. Informa­sjons­behovet er stort hos unge som skal velge utdannelse og karriere­vei, og når mange av elevene ikke kan komme til oss så reiser vi til dem. Målet er at ungdommen gjør kloke valg og gjerne at flere velger bygg- og anleggsteknikk etter dette, avslutter Johansen.

Veidekkes over 200 lærlinger i Norge er fra følgende faggrupper: Tømrere, betongarbeidere, asfaltarbeidere, blikkenslagere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, murere- og flisleggere, tak- og membrantekkere, elektrikere, anleggsmaskinførere, industrimekanikere, anleggsgartnere, faglaboranter, anleggsmaskinmekanikere, automatikere, veidrift- og veivedlikeholdsarbeidere, yrkessjåfører, produksjonsteknikere, brønnborere fastland, signalmontører, banemontører og energimontører (KL). Les mer om Veidekkes lærlingeordning her og mer om yrkesfag og muligheter i bygg- og anleggsbransjen her.

For mer informasjon kontakt:

Leder attraktivitet Tommy Johansen, tlf 95 22 44 82, tommy.johansen@veidekke.no
Kommunikasjonssjef Helge Dieset, tlf 90 55 33 22, helge.dieset@veidekke.no

Veidekkes pressebilder
Abonner på meldinger fra Veidekke

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.